Gud välsigne er alla

Ja då återstår det väl bara för mig att säga:
GodNatt o sov så gott OCH Gud Väsigne Er Alla

Sömnlösanätter ett minne blott?

Hohoho den här lilla manicken vet jag åtminstonde tre personer jag skulle vilja ge den till. Bättre sömn för dem, sömn till mig överhuvudtaget. Snarkningar är absolut det värsta som finns när man själv ska försöka sova. DÅ bor jag hellre på soffan, om personen snarkar för nära min säng.
Hoppas det inte är genetiskt......

Jag låtsas att det är sommar

Mmmmm har just fixat lite käk, inget speciellt egentligen och inte heller så värst nyttigt. Utan bara enkel pasta pesto. Men det viktigaste är att jag verkligen älskar den rätten, den är helt enkelt ljuvlig!
Iaf när jag äter den pastan eller när jag öppnar pesto burken, ¨då får jag sommar flashbacks. Jag känner hur gott det är att gå och käka lunch på ett av mina forn favorit ställen. Pasta pesto citronvatten på uteservering. Tänk att man har legat och stekt på stranden ett par timmar lämnar grejorna för att gå och käka, olen skiner och det är varmt. Man kan bada och har saltvatten i håret..... jag får alvarigt talat nästan rysningar för att det är så bra minnnen. Eller mer härliga minnen.
Så nu sitter jag och låtsas att det är sommar, att jag har vått hår efter ett dop, och att det är sol och jag sitter utomhus. Sanningen är bitter när jag återgår till verkligheten. Det är kallt i lägenheten för elementen är typ paj, jag har vått trasligt hår efter duchen, och jag är så blek så jag är mer genomskilnlig än blek.
Suck!

Är vi ensammare på alla-hjärtansdag än annars?

När jag läser Aftonbladets artikel om Claes som hyr ut sig själv som dejt på Alla-hjärtans dag blir jag väldigt konfunderad. Först för att jag inte längre vet om jag befinner mig i Sverige längre. Sedan börjar jag tänka på vad betyder den här artikeln. Jag frågar mig själv: Ska man skämmas för att man inte har någon dejt på lördag?
Jag vet att allahjärtansdag inte är något som är påhittat av amerikanarna utan en dag där man helgar sankt valentin. Jajaja blablabla, men så som vi firar den idag, det är däremot amerikanskt, vi har influarats av USA på både gott och ont. Jag tycker att det är en utmärkt dag, vi firar kärleken den här dagen. Super fint!
Men idag, när fler och fler lever ensamma, antingen för att de har valt det, eller för att de inte hinner hitta sin rätta, för att vi har blivit allt mer kräsna och skiljer oss, gör slut hit och dit (Pheew vilken lång mening). Då undrar jag, hur kommer det sig att vi svenskar har valt att ta upp den här dagen till våra traditioner och göra den större och större för varje år, när vi samtidigt verkar bli ensammare och ensammare i vårt samhälle. Folk verkar inte längre ha tid till relationer, men vi vill samtidigt hylla dem. För det är väl det vi ska göra. Eller handlar det om att gå på en dejt på den "officiella dejtingdagen" , för sitter du hemma är det ett stort bevis på att vi är ensamma? Det står skrivet i vår panna, och vi skall tydligen behöva försvara oss varför.För att sedan på måndag återgå ill att leva våra hektiska liv utan kärlek och utan relationer? Och mår vi bättre av att tillbringa kvällenmed en främling som vi betalar för sällskapet?
Och varför är detta någonting att vara rädd för en dag om året.
Är vi mer ensamma om vi väljer att spendera kvällen med ett gäng tjej kompisar. Och vad har vi fått ut efter en kväll där vi betalade ca 400:-/timmen för att ha en dejt vi kan glömma dagen efter?
Ska vi till nästa jul hyra en familj också, eftersom vi bara bråkar med mamma, har sagt upp kontakten med syrran och inte orkar med brorsans barn alternativt fru?


Dagens outfit

Tjenixen
Här kommer dagen outfit, något försenat eftersom bloggen total krånglade imorse. Nåja till detta bar jag en galet mysig halsduk röd/grå jag inhandlade på Åhléns city förra våren. Den är typ veckad med något resor i den som gör den buffig och mysig helatiden. Så fantastisk att jag köpte en blå/grå också!
En helt ok dag har det varit, vi hade ett övnings-pass i arbetsrätt. Gud vad mycket bättre en lektion kan bli när man har en engagerad lärare. Lärare borde få betalt efter motivation tycker jag eller iaf som bonus, en engagerad lärare lär ut mycket bättre är min uppfattning! Iaf åkta jagoch tränade efter det, har börjat springa efter jag har kört ett styrepass, kuta så fort jag kan på bandet i 5 minuter. Kort tid kan tyckas men jag kan berätta att det är galet jobbigt efter du i princip redan har kört slut på musklerna. Ha nte så mycket att skriva för tillfället, jag återkommer då istället.
Peace & Love


Strulig morgon!

Godmiddag, godmiddag!
Fy vilken morgon jag har haft, znoozade lite för länge. Sedan var jag ute med hunden, och upptäckte att det var galet kallt.
Bloggen var dessutom helt coco imorse, varje gån jag tryckte på något kom en ny blans sida upp dar det bara stod "publishme.com".... vad är det för knas?
Jaja, nu börjar snart näste lektion, måste fixa lite koffein.
Hörs

Cupcakes

Underbar dag blev det idag! Solensken och det var solglasögon premiär..... mmm jag njuter alltid av den dagen. Nu vänder det, tjoohoo, nu blir det vår! Iaf känns det så idag.
Kom hem från skola och träningen, och jag kände mig så där "Bree"-aktig när jag svängde ihop en plåt copcakes. Tyvärr hade vi inte så mycket kakao kvar, så det blev inte lika mycket chokladsmak som jag hade hoppats på. men dom var ändå riktigt delicious. Smarrigt värre!
Så här tänkte jag bjuda på de bästa (mysigaste ) bilderna den här dagen. Nu ska jag krypa ned i soffan med en kopp te och mysa med Robert. Vi hörs imorgon!


Dagens outfit & dunjackor

Ja då var man klar att dra sig till skolan. Har på mig klänning och lila-strumpbyxor båda från HM.


 



Kom att tänka på en sak till när det gällde djurrättsaktivister, borde inte de gå till sk "attack "mot sportaffärer som säljer dunjackor eller sängaffärer med duntäcken också, det är väl ännu värre eftersom djuren plågas levande om och om igen, om dom inte dödas först då  (och om det så är de det döda fåglarnas "päls" vi bär ändå). Men det kanske inte är lika hemskt? Vad vet jag? Personligen tycker jag nog at det är värre!

Ett dött djur

Hmmm jag förstår mig inte riktigt på det här med djurrättsaktivisterna som attackerade Blondinbella. Jag kan ju faktiskt se poängen med när de attackerar päls,skin butiker. Där finns ju nyproducerade pälsar, och genom att sälja/kpa dem så bidrar man ju till att ökas efterfrågan på nyproduktion. Missförstå mig inte nu, jag tycker att det är fullkomligt fel att göra som djurrättsaktivsterna gör därmed, även om jag kanske skull ha svårt att gå och köpa en ny päls.
Men det som jag verkligen inte fattar, är varför de ger sig på loppis/bloppis försäljning av pälsar. Jag menar djuret är ju ändå dött, det har redan inhandlats nytt en gång för längesedan, att sluta använda pälsen gör ju inte djuret levande igen! Sedan när slutade det att vara bra med att återanvända istället för att konsumare/producera nytillverkat hela tiden.
Detta är för mig helt obegripligt......

Frukost

Idag har jag en hyfsad hektisk dag. Jag fick avboka pialtesen idag, får testa den någon annan dag.
Har ganska mycket som jag måste få gjort innan 12, sedan ska jag åka till skolan, träffa emma, åka och träna, tvätta.... ja sen rullar det på sådär.
Vi har ingen frukost hemma, vilket känns hyfsat tråkigt! Jag är sjukt hungrig, aja får vänta på att  Robert ska gu ut med vovvsen så han kan gå ner och handla. Någon som har något frukost tips, jag är ganska less på mackor med skinka (äter  ej ost), musli och allt det där vanliga.
Vi hörs senare.

Paket till mig

Tjohooo idag fick jag mitt paket. Så nu har jag ett jättefint litetstativ som är rörliga ben på, och så litet att jag kan ha det i  jack-fickan! Jag är extremt  nöjd, imorgon ska ja ta med det ut och prova det! då kommer utvärdering om det var värt de 300:- inkl frakt.
Annars har det här kännts som en ganska lång dag. Imorgon blir det skola och träning, ska ev. testa pilates. Har testat Yoga förrut men det var inte riktigt min grej, är inte så harmonisk av mig att jag kan fokusera på chi-kraft osv.
Nu blir det lite kvälls mys, sedan en tidig kväll, ska upp väldigt tidigt imorgon. Kl 07.00 gäsp.....
Vi hörs imorgonbitti.
Godnatt

Tuff träning

Hmmm eftersom jag är ganska otränad förtilfället, och jag är jag, är jag nu några timmar efter träningen fortfarande helt slut. Nä det var kanske en överdrift. men jag är trött i armarna. Jag tänker inte alls börja om från start bara för att det var ett tag sedan jag tränade ordentligt och ofta. Nä jag tar i från början, man vänjer sig snabbt. Dessutom är jag inte fullt så ortänad så att det är risk för skada. Men det var skönt iaf.
Bastade lite snabbt efter träningen, och tog en onödigt lång dusch. Det ä helt klart bäst att träna på förmiddagen då det inte är så mycket folk.
Efteråt gjorde jag mig iordning efter som jag skulle sitta på kulturenshus och plugga. Men ack så fel jag hade, Robert ringde precis när jag var på väg ut, och frågade om jag ville ha skjuts hem. JA!
Så väl hemma åkte mys-kläderna på igen. Håller jag på att förvandlas till trailer-trash brud?
Nä inte än, man får iaf se till att vara fräch trots myskläder, då är det ok, iaf om man är hemma och pluggar.

Kläder från Nike- store på Inpuls

Gorillapod

Vad tråkigt det är på morgonen när man vaknar och inte har ngon riktig höjdpunkt på dagen att se fram emot. Man känner sig inte riktigt motiverad att stiga upp då..... suck!
Men men, jag väntar på ett paket som jag hoppas anländer hem idag. jag har beställt ett stativ till min kamera, ett litet portabelt stativ som jag har hört skall vara super!
Nu ska jg sticka ut med hunden, diska undan lite från igår, och sedan bär det av till inpuls för att träna. Efter det plugning på Statsbibloteket. Suck vilken tråkig dag!
Men men vi hörs senare.

Tjingeling


Brillor, glajjor, solisar och extra ögon.....

Ohhh sköna härliga söndag.  Gud vad underbart det är att få vakna upp i sängen av sig själv, devs ej av någon väckarklocka. Och att få göra det båda två, det är helt fantastiskt helt enkelt!
Idag har vi ätit en mysig frukost i soffan i myskläder och sedan slappat till typ kl 12.
Men även hunnit med endel skolarbete, skönt att ha det avklara till imorgon. Igår utlovade jag ju en del förslag på glajor. Hittade inte så mycket spännande, då det är alldeles innan mässan, och därmed inte så mycket nytt som inte var redan hemlånat av kunderna.
Men hittade två par vanliga galögon och ett par solisar. Från Tiger, YSL och  Gucci.

Överst från vänster: Solbrillor från Gucci sommar 2008 kollektin, sedan ett par vanliga glajjor från YSL (en äkta 80/90-tals modell påminner om min kära mammas glasögon när jag var liten)
Underst från vänster: Solbrillor från Pucci, som jag överväger att ta hem till mig själv, sedan ett par herr bågar från Tiger of Sweden.

Sorry!

Kunde ej uppdatera igår då jag låg i sängen hela dagen. Har haft en fruktansvärd huvudvärk de senaste veckorna vilket gör att jag vissa dagar inte kan vrida på huvudet, igår var en sådan dag :( Någon som har samma problem?
Men idag är det bättre, ska åka och jobba snart, får se hur mycket folk det bllir idag med tanke på snö fallet som även utlovats denna dag. Sedan ska Robert och jag på middag. Trevligt trevligt, har ätit så mycket på senaste tiden att jag känner mig som en liten boll. tar med kameran till jobbet idag, så får ni kanske se lite schysta bilder på bågar, och solbrillor!
Tjingeling på er!

Det tär på mina krafter

Jaha då var det kväll igen. Nu ska jag äntligen bädda ned mig ner mitt täcke bland ALLA mina kuddar. Det kommer bli ljuvligt. Snöstorm tär på krafterna måste jag säga. Blev inga muffins idag, jag var inte hemma förrän typ nio nu ikväll.
Night night

Krasslig

Usch jag känner mig inte super pigg. Ligger just nu och pluggar i sängen, och dricker te. Roobois te från the shoppen i Smedjan. Om man ska köpa te i Luleå är det dit man ska gå det doftar himelskt gott!
Fick hem ett paket som jag beställt från en sida som heter kakburken.se. Har köpt jätte fina muffinsformr. jag är nämligen en mästare på att baka cupcakes! Om det inte blir alltför sent och jag är för trött blir det nog dags för ett sådant bak ikväll. Mums mums då kan jag ha ett riktigt fredagsmys imorgon.


Snö-yra

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/532120/madeleines-stlle?claim=xe74u6r7vxc">Följ min blogg med bloglovin</a> Idag har jag vaknat  med en sån där dag ni vet då det känns som om man har stoppat ned ett sandpapper i halsen, och helt täppt i näsan.
Ute snöar det jätte mycket, halv mysigt. Jag vill ha sol, mina solbrillor skriker på mig för att bli använda.
 Nåja, nu har jag precis varit ute med vovven. Ska gosa ned mig i sängen, med lite te och mackor. Sedan blir det pluggning för hela slantan. Mjukis kläderna åker på med andra ord. Önskar att jag hade haft någon fab tidning att ligga och läsa i idag istället. Men men får be Robert köpa en på vägen hem istället.

Idag ser planeringen ut som följade:
Plugga hela dagen typ
Sedan vid 15.30 ska jag möta Johannes för en fika, ska gå igenom lite grejer inför
KF mötet (kårfullmäktige) kl 17.00.
Sedan kommer Robert och hämtar mig så ska vi åka och handla, Vårt kylskåp ekar tomt just nu.

Ha en jätte bra dag!

Inte riktigt min grej

Godmorgon godmorgon!
Huuuu vad jag önskar att jag låg i min säng nu! Det är helt bäcksvart ute fortfarade. Jag har typ ont i ögonen för jag e se trött, och om 20 min går min buss.
Skola till kl 16.15 idag...... nääää kan jag inte få hoppa över idag?
Upp så här tidigt på morgonenn är inte riktigt min grej, jag är inte van vid det längre. MAn kan säga att det tillhör det förflutn att vara vaken vid den hä tiden. Tillhör det framtiden med? Säkert, bäst att vänja sig då antar jag.

En kväll i NYC

Tjooo!

Nu är jag helt sluuut! Har pluggat typ hela dagen, sedan lektioner fram till kl 18.00. 
Sedan bar det iväg till Inplus för lite härlig styrketräning, mmmmm skönt att svettas, efter en dag framför böckerna. Känner dock att mina armar inte kommer vara så rörliga imorgon.
Sedan kom jag äntligen hem, hungrig som en varg efter att bara ha ätit frukost och en frukt. Vi lagade en RIKTIGT god Kycklinggryta med kokosmjölk och rödcurry och massor av grönsaker. Mumsfillibabba!!! Fast nu håller min stackars mage på att spricka, var tvungen att knäppa upp jeansen till och med. Men men e det gott s är det.

Och nuuuu äntligen till det jag har längtat efter hela dagen. Först senaste avsnittet av Gossipgirl på Upper East Side, Sedan några avsnitt SACT. En kväll på Manhatten helt enkelt. Plus en chailatte när jag orkar smälla i mig det med.

Godkväll!

Braoooo dag

Jeeyyy idag har jag en sådan där härlig dag som man önskar att man hade fler av. gick upp tidigt och fick massor gjort innan tio, en promenad med hunden efter det. Och nu är jag redo att åka till skolan. Vi har föreläsningar/övnigspass  14.45 - 18-00 många giler det ej , men jag tycker det är ganska soft.
Sedan blir det ett tränings pass på inpuls, mycket skönt ska det bli. Världens bästa ställe att träna på jan jag även meddela!
Vi höres, senare då kommer bild på outfit mm.
Peace

Morgon (o)vanor

Godagens!
Har sett över mina vanor på morgonen. De ser inte bra ut. Iaf inte de som jag skall tillbringa förmiddagen hemma.
Masa sig upp vi 8 ta en ganska lång dusch... onödigt lång iaf. Sedan fixa sig... vilket tar egendomligt lång tid, eftersom jag gör 10000 andra grejer samtidig. Sedan fixa lite frukost, kolla lite skvaller tidningar, sedan stalla iordninga ala plugg grejer för att jag inte ska behöva flytta mig.... NÅGON GÅNG under dagen Japp redo att börja typ 1 timma och en kvart senare. Men nej.
Nu läsre jag lite roliga bloggar, aftonbladet (nöje alltså) och slö surfar runt, i typ en timme!
Inte konstigt att jag inte hiner med något på dagarna.
Om jag inte pluggar kunde jag väl iaf gjort något lite mer vettigt, typ kollat nyhetsmorgon eller läst DN, DI eller något annat allmänbildande.
nehej nu har jag slösat bort några dyrbara minuter till....
Ciao


RSS 2.0